Avantajele plantelor stabilizate

Plantele sau florile stabilizate sunt 100% naturale, astfel încât, acestea trec printr-un proces de conservare, care constă în înlocuirea limfei cu un produs pe bază de glicerină, ce creează stabilizarea. Datorită acestui amestec, planta se menține flexibilă, cu un aspect proaspăt, puternică și o culoare impecabilă.

Florile stabilizate sau aranjamentele sunt ecologice, nu produc vreo reacție alergică și au tendința de a respinge praful de la sine, graţie tehnologiei de stabilizare. Acestea sunt plante vii, care însă nu necesită întreținere, udare, hrănire, nu au nevoie nici de lumină și cu toate acestea, nu își pierd aspectul proaspăt.

Florile stabilizate sau criogenate sunt disponibile într-o multitudine de nuanţe și oferă avantajul prezentării unei adevărate grădini naturale în orice spațiu, fie că este vorba de un restaurant, de un hotel, centru comercial, locuințe, sau fie că este vorba despre birouri și spații de lucru, acestea sunt economice, ecologice și extrem de plăcute din punct de vedere estetic. Acestea sunt ușor de transportat, pot fi amplasate în orice spațiu, fie că este luminos, fie că nu și sunt perfecte pentru decorarea locuințelor, creând o atmosferă primitoare și dând viață oricărui loc.

Care sunt avantajele florilor criogenate?

Pe lângă faptul că acestea nu necesită o anumită întreținere, florile stabilizate sau criogenate prezintă o serie de avantaje deloc de neglijat: nu generează alergeni, polen, spori și nu atrag praful, astfel încât, sunt perfecte pentru persoanele sensibile, predispuse la alergii. De asemenea, acestea au o rezistență sporită, inclusiv în încăperile întunecate, în băi sau în orice alt loc în care o plantă nu ar putea rezista, nu atrag după sine insectele și nu în ultimul rând, există posibilitatea de a alege o multitudine de opțiuni atunci când vine vorba despre culori, aranjamente, decorațiuni sau accesorii.

Pe lângă toate aceste avantaje, plantele criogenate prezintă și câteva dezavantaje, astfel încât, creșterea lor nu continuă, ci rămân la același stadiu permanent, iar spre deosebire de florile naturale, acestea își pierd uneori mireasma puternică.

Cum putem decora o încăpere cu plante criogenate?

Ei bine, plantele criogenate sunt ideale pentru decorarea unei locuințe sau a unui birou, astfel încât, acestea vin într-o multitudine de forme: fie că vorbim despre aranjamente florale în cutii speciale, în cupole sau coșulețe, fie că vorbim despre tablouri personalizate, cu mesaje la libera alegere sau fie că ne gândim să optăm pentru panouri cu plante stabilizate.

Cu ajutorul plantelor stabilizate poți aduce natura la tine acasă, astfel încât, poți opta pentru tablouri ideale pentru orice locuință.

De cealaltă parte, panourile cu plante stabilizate sunt perfecte pentru decorarea birourilor sau a spațiilor mai mari.

Aranjamentele florale sunt compacte și pot fi folosite în orice locuință, creând o atmosferă elegantă, boemă și naturală.