Trandafirii criogenați au nevoie de îngrijire?

Iubești florile, dar nu-ți place sau nu ai timp să le schimbi apa din vază la fiecare câteva zile?

Dacă îți place să îți decorezi casa sau biroul cu flori colorate, dar nu ai nici timpul și nici răbdarea să le îngrijești, aranjamentele florale criogenate pot fi soluția ideală. Ele pot rămâne proaspete ani de zile, chiar dacă nu sunt udate și îngrijite, grație unei tehnici de înghețare rapidă, care elimină umezeala în flori. Acestea sunt apoi păstrate în timp până la aproximativ 25-30 de ani.

Un trandafir criogenat sau conservat este un trandafir natural care a fost stabilizat după procesul de uscare și își menține forma originală de-a lungul timpului. Așadar, dacă sunteți în căutarea unui cadou care să dureze, optați pentru trandafirii crogenați. Pentru a păstra trandafirii o perioadă lungă de timp asigurați-vă că îi țineți departe de apă și de expunerea directă la lumina soarelui. Când vine vorba de prețul trandafirilor criogenați este bine de știut că nu există diferențe majore față de trandafirii obișnuiți. Dacă vi se par puțin cam scumpi, tot ceea ce trebuie să faceți este să vă gândiți la faptul că aceștia durează aproape o viață.

Cum să ai grijă de trandafirii criogenați?

Deși mai sunt numiți și trandafiri nemuritori, pentru că își păstrează frumusețea mult timp trebuie să fii atent la câteva detalii:

  • Nu poziționați trandafirii criogenați în lumina directă a soarelui deoarece acest lucru poate cauza pierderea culorii petalelor.
  • În cazul trandafirilor sub cupola de sticlă încercați să păstrați trandafirul sub această cupolă. Aceasta are rolul de a proteja floarea de umezeala care ar putea afecta aspectul trandafirului, însă de asemenea, îl protejează și împotriva depunerii prafului.