Hibiscus Rosa Sinensis și beneficiile sale medicale

Hibiscus rosa Sinensis sau  trandafirul chinez este o floare obișnuită. Indiferent dacă floarea provine din China sau nu este discutabilă, cu toate acestea, ceea ce este dincolo de îndoieli este beneficiile sale imense de sănătate. Valoarea medicinală a florii este descrisă în știința antică, Ayurveda și herbologia chineză. Nu numai floarea, ci și planta și părțile sale sunt bogate în fitonutrienți cum ar fi pectina, flavonoidele, acidul malic, acidul citric etc. și pot fi utilizate și consumate pentru beneficiile lor terapeutice. Hibiscus conține, de asemenea, antocianină și polizaharide. Nu e de mirare, este folosit în principal pentru a face ceaiul hibiscus foarte popular.

Floare de hibiscus

Floarea este în general imensă și disponibilă în multe culori. Ele sunt în formă de clopot. Centura centrală lungă este în centrul cu stamine și pistili sunt la vârf.

Planta de hibiscus este un arbust semnificativ, care poate crește până la 15 de metri înălțime. Frunzele strălucitoare, verde închis sunt înotate în natură și sunt aranjate alternativ. Floarea este numită și floare de pantofi sau floare de ruj. În plus, frumusețea ei inestibabilă se combină cu  valoarea sa medicală.

Hibiscus flori și pierdere în greutate:

Unul din multele beneficii de sănătate ale florii de hibiscus este pierderea în greutate. Floarea este cunoscută pentru conținutul de acid hidroxicitric, care este un compus, de asemenea, găsit în pilulele de scădere în greutate. S-a dovedit științific că floarea are inhibitori enzimatici care ajută la descompunerea zaharurilor complexe și a amidonului, având ca rezultat reducerea absorbției de către organism. În plus, proprietățile diuretice și laxative ale florii vă ajută de asemenea să pierdeți greutatea apei.

Hibiscus flori și îngrijirea pielii

Extractele de hibiscus sunt folosite în diferite produse de îngrijire a pielii deoarece conțin niveluri ridicate de vitamina C în formă naturală. Deoarece floarea are și proprietăți antiinflamatorii, ea este utilizată și în creme anti-acnee. Vrei o piele mai tanara si uniforma, sau nevoia de a gestiona pielea, cum ar fi dermatita si eczema, florile de hibiscus pot fi lucrurile de care aveti nevoie. Nu doar pielea, beneficiile medicinale asupra sănătății oferite de aceste flori se extind și la îngrijirea părului, cum ar fi prevenirea mătreții, mâncărime și ruperea părului. Hibiscus tonic pentru păr poate fi folosit pentru înnegrirea și îngroșarea părului. Uleiul său este, de asemenea, utilizat pentru a promova creșterea părului.

Hibiscus și proprietățile sale de inducere a somnului / anti-stres

Ceaiul Hibiscus induce somn și calm în oameni. Îi ajută să aibă un somn bun. Flavonoidele din flori funcționează ca un farmec al sistemului nervos central și vă ajută să rămâneți liniștiți.

Hibiscus și tulburări

Hibiscus decoction este cunoscut pentru că reduce crampele abdominale și oferă asistență medicală prin controlul sângerării excesive. Floarea este, de asemenea, cunoscut pentru a oferi relaxare în cazul menopauzei.

Hibiscus și bucătării

Florile sunt comestibile și sunt folosite în salate pentru aroma lor. Cu toate acestea, gustul său este unul dobândit și nu toată lumea ar putea să-l placă.