Crioflora.ro – magazin online cu aranjamente florale de cea mai bună calitate

Aranjamentele florale folosite ca decorațiuni pentru case au o istorie destul de veche în spate, încă din vremea Egiptului Antic. În anul 2.500 î.Hr., popoarele egiptene au fost primele care au început să aranjeze într-un anume fel florile tăiate, organizându-le în tot felul de vase pentru a-și decora propriile locuințe. De cealaltă parte însă, în culturile greacă și romană, aranjamentele florale cele mai des folosite erau cele făcute din ramuri de măslin. La romani, trandafirii erau cele mai îndrăgite flori, astfel încât, mesele lor erau mereu împodobite cu trandafiri, iar de cele mai multe ori, datorită parfumului trandafirilor, masa era numită „Ora trandafirului”.

Design-ul floral este arta formării și aranjării florilor într-un mod armonios, fie în buchete și alte compoziții florale, fie în tot felul de recipiente, vase, coșuri sau boluri. Un lucru este sigur, arta florală a evoluat, iar oamenii au dorit ca de-a lungul timpului să-și păstreze ca amintiri anumite cadouri primite, făcând acest lucru prin uscarea florilor sau chiar păstrarea lor în interiorul unei cărți. Ce ne facem acum însă, când avem la dispoziție atâtea moduri de a ne păstra florile? Cu siguranță că îl alegem pe cel mai bun, iar în momentul de față, procedeul cel mai des folosit pentru păstrarea florilor intacte și cu aceeași coloristică este procesul de criogenare. Oamenii de știință au ajuns la acest procedeu prin intermediul chimiei, astfel încât, apa este îndepărtată din fecare petală, după ce, acestea au fost în prealabil înghețate și ținute în vid pentru o perioadă de 3 săptămâni. După acest proces, florile vor arăta fresh în continuare, își vor păstra textura, culoarea și pot dura o veșnicie.

Aranjamentele florale criogenate și în special, trandafirii criogenați sunt din ce în ce mai des utilizați în România deoarece sunt un cadou ideal în orice moment. Aceste flori pot fi dăruite personelor dragi, dar și persoanei iubite, astfel încât, au o rezistență foarte mare și o durabilitate pe măsură. Cea mai simplă metodă de a opta pentru astfel de cadouri este metoda online deoarece în felul acesta le poți face cadouri prețioase persoanelor dragi care sunt la depărtare de tine. Online-ul este mereu cea mai bună alegere dacă îți dorești să scapi de alergatul prin magazine și florării, dacă vrei să scapi de aglomerație și îți dorești produsele la tine acasă, fără niciun pic de efort.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.