Care este semnificația culorilor trandafirilor?

Trandafirul este cunoscut încă din cele mai vechi timpuri ca un simbol al iubirii, însă acesta a fascinat mereu, fiind folosit ca ritual de frumusețe, ca inspirație pentru diverși artiști, ca leac pentru sănătate, fiind una dintre cele mai iubite flori. Acesta a fost prezent în legendele populare românești, în mitologia greacă, în cea romană, persona sau indiană.

Trandafirul a fost asociat cu timpul circular, dar și cu labirintul, datorită petalelor sale. Potrivit mitologiei grecești, acesta a fost creat de către zeița florilor, Chloris, iar parfumul amețitor l-ar fi primit de la zeul vinului, Dyonisos, în schimb spinii i-ar fi primit de la zeul războiului, Ares. De asemenea, se spune că trandafirii albi au ieșit din spuma mării, fiind creați de către Afrodita. În limba greacă, trandafir înseamnă rhodon, după această denumire fiind botezată și insula Rhodos.

Trandafirul roșu înseamnă în toate culturile lumii pasiune, iubire și romantism. Conform legendelor, se spune că o privighetoare s-ar fi îndrăgostit de un trandafir alb, imaculat și strălucitor. Aceasta l-a strâns atât de tare în brațe, încât spinii i-ar fi străpuns inima, iar trandafirul a fost colorat în roșu de sângele privighetorii. Oscar Wilde s-a inspirat din această poveste persană și a scris ulterior „Privighetoarea și trandafirul.” Cu timpul, trandafirul roșu a devenit unul dintre cele mai de preț cadouri pentru persoanele care vor să-și exprime dragostea.

Trandafirul alb este un simbol al purității, astfel încât, dacă ești în pană de idei și nu știi ce culori să alegi, trandafirii albi te pot scoate din orice încurcătură. În cazul în care ți se oferă un trandafir alb, persoana respectivă îți arată aprecierea, încrederea și prietenia.

Trandafirul galben transmite o serie de sentimente, precum gelozia pe de o parte, însă pe de altă parte, poate transmite și prietenie sau sănătate. În general, culoarea galbenă este asociată cu fericirea și starea de bucurie, însă lucrurile nu au stat mereu așa pentru că din Evul Mediu și până în epoca victoriană, europenii considerau trandafirul galben ca fiind o floare ce aduce neplăceri. În epoca contemporană, trandafirii galbeni transmit sentimente optimiste, astfel încât, aceştia sunt oferiți pentru a transmite bucuria, afecțiunea, căldura sau pentru a sărbători o prietenie.

Trandafirul roz reprezintă grația, fericire, bucuria, acesta fiind considerat o floare a emoțiilor blânde. Totodată, acesta semnifică rafinament, eleganță şi feminitate.

Trandafirul portocaliu era considerat în secolul al XVII-lea o raritate, astfel încât, în momentul în care aceștia erau primiți reprezenta o manifestare a admirației și fascinației. Portocaliul este considerat culoarea focului, iar focul este folosit uneori ca o metaforă poetică pentru pasiunea intensă. De asemenea, trandafirii portocalii transmit energie, mândrie și entuziasm.

Trandafirul albastru este obținut prin intermediul unui proces tehnologic, însă este considerat un simbol al misterului și un simbol al iubirii care nu poate fi atinsă.

Pentru a păstra trandafirii o perioadă cât mai lungă de timp, între 10 – 35 de ani, trandafirii criogenați reprezintă cea mai bună soluție. Aceștia își păstrează aspectul o perioadă lungă de timp, indiferent de culoarea pe care o alegeţi și nu au nevoie de îngrijiri speciale, lumină sau apă. Crioflora vă oferă o gamă largă de trandafiri criogenați, aranjamente, culori și modele diferite pentru toate gusturile. Livrăm zâmbete pentru oricine!