De ce să alegi licheni decorativi pentru locuința ta?

De ce să alegi licheni decorativi pentru locuința ta?

Cu siguranță că aranjamentele naturale cu licheni decorativi nu au trecut până acum neobservate și dacă nu le-ai văzut până acum în realitate, cu siguranță că măcar în imagini aceștia și-au făcut simțită prezența.

Istoria lichenilor decorativi nu este una îndelungată deoarece aceștia au fost patentați ca soluție decorativă recent, abia în 2008, de către o firmă decorativă italiană. Scopul patentării acestor licheni a fost acela de a îmbina vegetația din exteriorul unei locuințe cu cea din interior, cu alte cuvinte, de a atrage natura în urban, fără ca aceasta să aibă nevoie de întrețineri ulterioare. În următorul an a fost patentată ideea proiectării acestor licheni pe un suport. Vezi produs

Revenind la licheni, aceștia sunt organisme vii, care cresc doar în mediile naturale, ceea ce înseamnă că nu pot fi cultivați în sere. Lichenii pe care Crioflora îi folosește pentru aranjamente sunt recoltați din țările scandinavice, de aceea, prețul lor este mai mare. Recoltarea acestora se face din spații extrem de controlate acum, astfel încât, culegerea acestora să nu dăuneze mediului. Lichenii sunt recoltați o dată la 5 ani pentru a se asigura creșterea și dezvoltarea precoce.

Lichenii sunt vii la recoltare, iar ulterior devin organisme stabile, care își mențin forma și structura, aceștia fiind lipiți cu un soi de adeziv pe o anumită suprafață suport, iar apoi, aceasta este fixată în spațiile în care se dorește acest lucru. Având în vedere structura lor, lichenii sunt antistatici și chiar și antifonici și nu necesită niciun fel de întreținere, ba mai mult, aceştia își păstrează forma, structura și culoarea iniţială pentru o perioadă de 10 ani. Nuanța lichenilor este obținută prin vopsire, astfel încât, în mediul lor natural, aceștia sunt albi, crem sau bej. Vopsirea acestora cu coloranți alimentari nu afectează în niciun fel textura sau structura lichenilor. Pentru o atmosferă relaxantă și ieșită din cotidian, puteți opta pentru tablouri deja realizate cu licheni și plante stabilizate, precum cel de mai jos: 


Tablou licheni stabilizati verde inchis Crioflora, led, rama alba, 20/50 cm
338,00 lei 260,00 lei

Trebuie să știi că pe lângă aspectul lor plăcut, lichenii au și o serie de avantaje, deloc de neglijat, astfel încât, într-o încăpere, aceștia reușesc să crească nivelul de productivitate, ceea ce îi face ideali pentru un birou. Conform unui studiu realizat de către cercetătorii Universității Texas A&M și Societatea Florarilor Americani, a rezultat faptul că lichenii cresc productivitatea și gradul de creativitate la locul de muncă, cu 15%. Cu alte cuvinte, ideea de a utiliza tablouri sau panouri cu licheni decorativi, precum cei de la Crioflora este binevenită în spațiul de lucru. Vezi produs

Un alt avantaj al folosirii lichenilor în spațiile interioare este cel al impactului psihologic pe care aceștia îl creează asupra clienților unei companii. Fie că folosiți tablouri pe bază de licheni, fie alegeți ca logo-ul să fie realizat din astfel de organisme vii, acest lucru va avea un impact asupra consumatorilor dumneavoastră deoarece veți da impresia că militați fie pentru campanii împotriva poluării, fie pentru un stil de viață sănătos, iar aici facem referire la restaurantele care aleg să folosească lichenii ca aranjamente sau decorațiuni.

Lichenii stabilizați în interiorul unei locuinţe ajută pielea să fie mai hidratată. Da, ai văzut bine. De ce? Pentru că aceștia mențin nivelul de umiditate al unei încăperi, astfel încât, pielea nu riscă să ajungă la un nivel extrem de uscat. De asemenea, dacă există răni la nivelul pielii, ce crezi? Lichenii grăbesc procesul de vindecare și asta nu este tot deoarece aceștia ajută și la reducere nivelului de stres. Potrivit cercetătorilor de la Institutul de Cercetare Horticulturală din America, s-a demonstrat faptul că prezența lichenilor duce la o creștere a vitezei de reacție cu 12% în cazul lucrului la calculator. Prin analizarea presiunii arteriale s-a observat o scădere a presiunii cu până la 4 unități, rezultând faptul că nivelul de stres este unul mai scăzut atunci când există plante în jurul biroului și implicit, licheni.

Lichenii, la fel ca oricare alte plante, ajută la eliminarea dioxidului de carbon, eliberând oxigenul, atât de necesar pentru sănătatea oamenilor. Așadar, atât pentru locuințe, cât și pentru birouri, se pot realiza tablouri cu licheni stabilizați atât datorită îmbunătățirii imaginilor vizuale dintr-un spațiu, cât și datorită beneficiilor pe care aceștia le au asupra sănătății.

Tabloul cu licheni stabilizaţi, verde închis, de la Crioflora este precum o pastilă de sănătate şi o pată de culoare pentru că te ajută să te simţi mai fericit! Îţi recomandăm să aşezi acest tablou acasă, în orice cameră! Este foarte potrivit pentru birou, pentru decorarea recepţiilor, a sălilor de conferinţă, în restaurante, cafenele, cabinete medicale, centre spa, săli de fitness sau grădiniţe. Acest tablou este lucrat manual din materiale de cea mai bună calitate pentru a satisface până și cele mai pretențioase gusturi. De ce? Pentru că livrăm zâmbete pentru oricine!