Cum pot fi obținuți trandafirii criogenați?

Fiecare își dorește să păstreze obiectele frumoase cât mai mult timp posibil. Același lucru se întâmplă și cu florile. În momentul în care primim un buchet de flori din partea unei persoane dragi, ne dorim ca acesta să se mențină proaspăt și colorat o perioadă mai lungă de timp.

Oamenii de știință nu au rămas indiferenți la aceste dorințe, astfel încât, în momentul de față, există câteva metode prin care aspectul proaspăt și plăcut al florilor să dureze ani întregi.

În ultima perioadă, cea mai inovatoare metodă prin care florile pot fi menținute nemuritoare este metoda criogenării. Cele mai căutate aranjamente sunt cele formate din trandafiri criogenați.

Cum se obțin trandafirii criogenați?

Criogenarea presupune parcurgerea mai multor etape, astfel că florile care urmează a fi criogenate necesită o aparatură specială, care funcționează pe baza de vid.

Inițial, trandafirii sunt înghețați la temperaturi cuprinse între -30 și -55 de grade, timp de 24 de ore. Ulterior, umiditatea din flori se extrage prin intermediul acestui aparat, iar după acest proces, urmează ca temperatura să fie crescută într-un mod treptat, în fiecare zi, timp de circa 3-4 săptămâni.

Care este rezultatul? Păstrarea formei și a culorii trandafirilor naturali, capabili să reziste de la 3 și până la 25 de ani.

Cum se îngrijesc trandafirii criogenați?

Cu toate că mai sunt numiți și trandafiri nemuritori,  deoarece își mențin frumusețea o perioadă mai lungă de timp, este nevoie de câteva reguli pentru ca aceștia să se mențină la fel de frumoși ei să își păstreze o perioadă cât mai lungă frumusețea:

Încercați să nu așezați trandafirii criogenați în bătaia directă a soarelui deoarece acest lucru poate duce la pierderea intensității culorii petalelor.

Trandafirii care se vând sub o cupolă de sticlă, esențial este să se păstreze această cupolă deoarece aceasta are rolul de a proteja floarea de umiditatea care ar putea afecta aspectul trandafirului, fiind totodată și o protecție împotriva depunerii prafului.

Unde poți găsi trandafiri criogenați?

Trandafirii criogenați reprezintă de regulă un cadou foarte apreciat, fiind prezenți în tot mai multe florării din România. Aceștia pot fi oferiți atât persoanei iubite, cât și celor dragi, despre care știi că preferă cadourile mai deosebite.

Cea mai simplă variantă este să comanzi pe crioflora.ro În acest fel, poți face un cadou chiar și celor care sunt departe de tine.